MEDENA PITA
Sestavine za testo zgnetemo v testo in ga razdelimo na dva dela. Vsak del zvaljamo v velikosti pekača (pekač iz pečice)in spečemo. Za kremo skuhamo v mleku ostro moko in zdrob, ohladimo in primešamo penasto umešano margarino z mletim sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in limoninim sokom.
Vse dobro premešamo, da dobimo kompaktno kremo. Prvo pečeno plast testa namažemo s kremo in prekrijemo z biskvitom, nato z ostankom kreme namažemo biskvit in ga pokrijemo z drugim delom pečenega medenega testa.
Pecivo lahko potresemo še z mletim sladkorjem ali prelijemo s čokoladno glazuro.
Testo: 15 dag margarine, 15 dag sladkorja, 1 jajce, 3 žlice medu, 1 žlica kakava, 1 čajna žlička sode bikarbone, 45 dag moke,3 žlice mleka
Biskvit: 5 jajc, 20 dag moke,20 dag sladkorja, 4 žlice mlačne vode, 1 žlica ruma, 1/2 pecilnega praška
Krema: 32 dag margarine, sok ene limone, 20 dag mletega sladkorja, 1 vanilijev sladkor, 1 l mleka, 3 žlice ostre moke, 8 žlic Bebi pšeničnega zdroba
Vir: http://www.kulinarika.net/recepti